Home ADC Top 5 grunde til at anvende load balancing

Top 5 grunde til at anvende load balancing

by KEMP Technologies
0 comment

Kemp StackDet mærkes først rigtigt når uheldet er ude: Webtrafikken skaber propper og kødannelse. Betalingssystemer går i knude. Mailklienter går i baglås. Serveradgangen fryser. Disse hårrivende situationer, hvor webtrafikken skaber flaskehalse til stor gene for medarbejdere, kunder mv., er helt utålelige, men kan ofte undgås med den rigtige load balancing-løsning. Load balancing kan dermed spille en afgørende rolle i virksomheder og organisationer, hvor hastigheden på serverløsninger er afgørende blandt andet for kundernes tilfredshed og dermed køb.

Med baggrund i mine 23 års praktisk og strategisk arbejde med it-rådgivning, vil jeg her give top fem grunde til at anvende load balancing.

1:

Organisationen vokser, og det gør antallet af ansatte også Dette er gode nyheder. Desværre gemmer der sig et potentielt problem: overbelastninger af netværksservere. Hvordan skal dette problem løses? Der er ikke råd til, at brugere og eksterne klienter får begrænset adgang til de applikationer, som de er afhængige af for at drive forretning.

Load balancing kan håndtere den øgede trafik ved at dirigere trafikken til de servere, som yder bedst og har overskydende kapacitet. Denne ”vejviser”-funktion kaldes Application Distribution Control (ADC), og er som navnet foreslår, den mest intelligente måde at sikre tilgængeligheden til servere samt at sikre at interne og eksterne brugere er tilfredse.

2:

Antallet af netværksbrugere vokser ikke, men det gør trafikken Organisationens økonomiansvarlige vil være glad, hvis denne trafik er skabt af købelystne kunder på jagt efter flere produkter eller tjenester fra organisationens webside, men i mindre grad, hvis det viser sig, at den øgede trafik skyldes interne belastninger.

Hvad er problemet? Der er behov for at analysere serverbelastningerne og undersøge, hvad der sker og hvornår. Forskellige servere vil blive påvirket af forøget trafik på forskellige tidspunkter af døgnet. Tænk på en typisk arbejdsdag i dagens Danmark. Hver morgen ankommer personalet og får adgang til mailservere ved at sende og modtage beskeder, og skaber dermed mailtrafik. Som morgenen skrider frem, begynder de første videokonferencer og unified communications (UC)-trafikken stiger. Kunder og leverandører begynder samtidig at få adgang til deres webportaler og e-handelssider i stigende antal. Denne proces gentager sig om eftermiddagen, indtil arbejdsdagen slutter og trafikmængden falder. Gennem load balancing vil trafikken være jævnt fordelt til de servere, der har ledige ressourcer.

3:

Der er behov for at balancere belastninger på servere placeret rund omkring i verdenen – det vil sige, udføre global server load balancing (GSLB) Efter at have investeret i en globalt distribueret serverinfrastruktur, er det vigtigt at sikre, at disse servere kan yde en tilfredsstillende service til alle brugere. Derfor bør man holde øje med løsninger til global load balancing, og man skal vælge med omhu.

Nogle producenter vil tilbyde en lokal load balancing-løsning, der kan konfigureres til at fungere som en global server, mens andre har udviklet en særlig load balancer, der er særligt udviklet og optimeret til at fungere som en global load balancer. Der er vigtige forskelle på pris og funktionalitet.

Dedikeret global load balancing giver lang bedre performance og dermed også netværks- og serverøkonomi. Den kommunikerer med lokale load balancing-løsninger og sender trafikken og brugerne til de servere, som er nærmest, svarer hurtigst, og som har plads til flere sessioner.

4:

Load balancing af virtuelle miljøer Når virtuelle applikationer er konfigureret på en enkelt server, hvad sker der så, hvis serveren går ned? Der er nødvendigvis ikke et problem, hvis der er oprettet en anden server i High Availiability (HA)-mode. Men er der brugere eller kunder, der arbejder på den primære server og den fejler, kan alle deres filer (såsom salgsordrer) gå tabt, da sessionerne ikke problemfrit kan overføres til en anden server – selv ikke i HA- mode.

Løsningen er at implementere en HA load balancing-løsning. Sørg for at vælge en virtuel load balancer, der fungerer med såvel VMware som Microsoft Hyper-V og som bruger samme interface, GUI og management til begge systemer.

5:

Der ønskes høj tilgængelighed og oppetid til lav pris på ny UC løsning Organisationer bevæger sig mod Unified Communication, hvor e-mail, telefoni, dokumenter og instant messaging (IM) alle kan integreres. Behovet for UC-apparater, der understøtter Microsoft Lync’s høje tilgængelighed, stiger tilsvarende. Der er god grund til at tænke sig om. Hvis en server fejler, skal trafikken omfordeles til den bedst fungerende server. I dette eksempel kan omkostningerne nemt løbe op i titusindevis af kroner for alle licenserne.

Med en load balancing-løsning, der har indbygget ”stateful failover” er der ikke behov for dyre Microsoft SQL Server licenser. Endnu bedre er det, at load balancing-løsningen er tilgængelig i en HA-konfiguration, i såvel virtuel som serverbaseret version.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy